Filmvisning och Youtube-premiär: Låt mig få höra om Jesus

doku1

Låt mig få höra om Jesus är en svensk dokumentärfilm av Marcus Wallin om en grupps deltagande i missionsprojektet Proyecto Andino. Det som gruppen vet är att de under fyra veckor ska berätta om Jesus. Detta i små byar i Anderna, ca. 4000 m ö h.

Filmen visas i Södertörnkyrkan den 16 januari kl.20:00 och ej tidigare visat material kommer att kunna ses under kvällen. Se ’Låt mig får höra om Jesus’ i samband med att den har premiär på Youtube!

12357062_1152721171423022_2687544234159343978_o

“Argentina var landet på andra sidan den jordglob man med händerna kunde snurra på farmors byrå. Dit slantarna från söndagsskolan skickades, från oss i Mora till Salta. Vi stod inför resan som skulle visa precis vad vi fått vara med och bygga upp”.

Filmen utgår från svenskarna Marcus Wallin och Joakim Appelgren som berättar om upplevelsen och kontrasterna från resan i Argentina. Från första bildrutan i en snötäckt Stockholmsförort, via berättelsen bakgrund och vidare till målet – berätta om Jesus i en miljö med sand under fötterna och berg som omringar en.

Sedan den fysiska premiärvisningen har filmen visats vid flera tillfällen i församlingar med anknytning till projektet – bl. a. Avesta, Värnamo och Siljansnäs. Vid en resa tillbaka Marcus gjorde i november 2014 visades filmen upp i Casa de Dios – församlingen i Salta, men också i utposten i Angastaco. Marcus fick även medverka i ett tv-program på Tele 10 Visión och berätta om arbetet.

”När folk brukar ta upp frågan om vad man har för drömmar i livet brukar jag säga att jag redan har prickat av en. Resan är ett minne för livet som gav mig vänner och en upplevelse jag aldrig glömmer. Filmen i sig bevarar det minnet och ger mig också en chans att berätta vidare – En vardag i mission” säger Marcus Wallin.

Titel: Låt mig få höra om Jesus
Inspelningsår: 2011