Södertörnkyrkan är med och stöttar verksamhet i olika delar av världen. Insamlade medel riktade mot  mission samt en del av Second hand butikens överskott går till detta.

Tanzania
Södertörnkyrkan stödjer utsatta och föräldralösa barn i massajbyar i Tanzania genom att bl.a. ge dem en möjlighet att gå i skolan. Vi stödjer också de familjer som tar hand om barnen. Byarna har problem med vatten och elektricitet, och därför stödjer vi massajfamiljer att kunna bygga egna vattentankar och skaffa solenergipaneler.

Etiopien
Församlingen har genom åren varit engagerad i bistånds- och missionsprojekt i Etiopien. Insatserna har främst gällt att starta upp yrkesskolor samt bedriva hälsovårdsprojekt. Vårt senaste projekt bestod i att färdigställa en barnstuga.

Bolivia
Vi har i flera år arbetat med byutvecklingsprogram i Bolivia. Vi arbetar endast med personliga kontakter och kan därför följa upp och stämma av arbetet regelbundet. Södertörnkyrkan stödjer många fler projekt och satsningar runtomkring i världen. För mer information om det arbetet tag gärna kontakt med oss.

Estland
Södertörnkyrkans Secondhand stöder fyra pingstförsamlingar i Estland. Dessa församlingar ligger i Killings-Nõmme, Mõisküla. Abja-Paluoja och i Karksi-Nuia. De varor som inte säljs i vår butik har vi möjlighet att skicka till Estland och deras secondhand-butiker. Överskottet av det går till stöd för bl. a. förskola, skola, äldreboende, kulturhus, ungdomsklubb, barnträdgård och familjer i området. Av det har de också kunnat anordna idrottsevenemang och familjedagar osv.

Burkina Faso
Vi bidrar till ökad hälsa, utbildning, jämställdhet, förbättrad miljö, försörjning. Samarbete med vår systerkyrka i Burkina Faso, Pingst Södertälje och PMU.

Thailand
Baanchivitmai betyder “Hem för nytt liv”. Stöd till utsatta barn och ungdomar för att rädda från prostitution och knarkhandel. Hem för hiv/aidssjuka barn och information om hiv/aids.

Distansbibelskolan ICBI
ICBI arbetar med ledarutbildning inom pingströrelsen. Detta sker i ett partnerskap med nationella kyrkor, samfund och organisationer i olika länder. Utbildningen är på distans via kassetter och cd-skivor. ICBI bildades 1976 och är en del av Svensk Pingstmission.

IBRA
Vi stödjer IBRA, en missionsorganisation som använder media som redskap för att berätta om Jesus, för dem som annars inte skulle få höra. Det yttersta målet är att Guds rike ska utbredas.

Namnlös1 Namnlös2 Namnlös3 Namnlös4 Namnlös5 untitled-31