Johanna Fjällid anställs som ansvarig barnledare

IMG_7339_1

Johanna Fjällid har varit en del av ledargruppen för Söndax en längre tid och anställs nu som ansvarig barnledare. Detta fastslogs vid församlingsmötet den 6 september. Vi är väldigt glada över att Johanna tar på sig ansvaret för att utveckla arbetet för barnen i vår församling!

Vill du vara en del i det arbete som Johanna nu ansvarar för? Ta kontakt med oss eller direkt till Johanna på johanna@sodertornkyrkan.se. Redan nu på söndag har hon sett till att vi har en hoppborg för barnen under båda gudstjänsterna, placerad i idrottshallen, samt att det kommer att serveras korv med bröd.

Johanna, många känner igen dig – men för de som inte gör det, hur skulle du då beskriva dig?
Jag är 28 år och bor här i Huddinge. Jag är en person som tycker om att göra väldigt mycket olika saker och som har med människor att göra. Jag skulle beskriva mig som en väldigt social person. Jag tycker om sång, dans och har en hund!

På senaste församlingsmötet klubbades det igenom att du anställs på 30% som ansvarig barnledare – hur känner du inför den uppgiften?
Det känns riktigt spännande och kul. Jag tycker om att jobba med barn, vilket jag redan gör då jag är kurator och fritidsledare på en skola. Det känns också som en utmaning då jag inte varit i den här rollen tidigare, som ansvarig, men jag är väldigt förväntansfull.

Vad är din vision med arbetet?
Att skapa unga lärjungar kan man säga. Att barnen ska inse vad evangeliet handlar om – det är det mest centrala. Att barnen ska kunna känna att kyrkan är en rolig plats.

Varför vill du just arbeta med barn i kyrkan?
Det finns en bra möjlighet att lägga en grund. Barnen är så viktiga. Sen står det också i bibeln att vi ska leda de yngre in på den rätta vägen. Det känns som att man kan göra väldigt mycket för Guds rike där. Sen är det en rolig miljö, att bara få se mer vem Gud är. Det är så enkelt att vara kreativ med barn!

Vad gjorde att du tackade ja till tjänsten?
Det var att det kändes direkt att det här blir kul! Det kände jag redan innan jag blev tillfrågad, att det skulle vara en rolig uppgift om jag skulle bli tillfrågad. Det är verkligen något jag brinner för.

Lite specifikt – vad kommer vara ditt ansvarsområde?
Söndax och barnkyrkan, eller vad vi kommer kalla det, kommer gå parallellt med gudstjänsterna 11:00 & 17:00. Det handlar mestadels om att fånga upp de delarna som är undervisning, bön, sång osv. Mitt uppdrag blir att se till att barnen får den här goda grunden i undervisningen. Att skapa en plattform där barnen får lära känna varandra och bygga relationer, växa. Samtidigt som föräldrarna får chans att skapa goda relationer.
Det är ganska mycket, men det främsta ligger i undervisningen och att det ska förstå vem Jesus är.
Dessutom kommer jag att arbeta med konfirmanderna – det vi kallar Konfa Södertörn.

Vilka delar behövs i en barnkyrka?
Dels bibelberättelser såklart. Att det ska vara mycket lek! Det ska vara intressant för barnen så det gäller att hitta de rätta pedagogiska verktygen och skapa en miljö där barnen verkligen vågar ställa frågor. Det ska vara en fest med lek i idrottshallen och pyssel! Det ska vara till för alla barn.

Välkommen och grattis till tjänsten! Vill du komma i kontakt med Johanna angående frågor kring barn i Södertörnkyrkan kan du skicka ett e-postmeddelande till johanna@sodertornkyrkan.se.