Skidresa Alperna – Italien Moena vecka 9

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 09.53.44

Dolmiterna, italien

23 februari-3 mars 2018

Dolomiterna, Alpernas vackraste toppar!

Italien erbjuder upplevelser för alla, både till de erfarna skidåkarna som har åkt på skidresor många gånger, men även till er som ska åka för första gången. Val di Fassa-dalen ligger mitt i världens största skidområde Superski Dolomiti. Med hela 1.200 km pist är skidåkningen här helt obegränsad och varje dag innebär nya välpreparerade nedfarter och upplevelser. Under veckan besöker vi, med vår egen buss, olika skidområden som San Pellegrino, Predazzo, Canazei/Sella Ronda och Alpe Lusia. Efter en härlig skiddag väntar sedan hotellets relaxavdelning innan vi serveras middag med det bästa som Sydtyrolen har att bjuda på.

Utresan
Utresa sker under fredagen från Södertörnkyrkan. Semesterkänslan infinner sig redan på bussen söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp i Malmö innan vi passerar Öresundsbron på vår väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att äta ombord. När vi anländer till Rostock påbörjar vi den direkta nattkörningen genom Tyskland och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. Under förmiddagen når vi vårt hotell i byn Moena och vid ankomsten äter vi en god frukost. Ibland är en del rum klara redan vid ankomst.
Dröjer rummen ordnas plats på hotellet för bagaget.

Moena är den största orten i Val di Fassa dalen och ligger vackert bland de mäktiga bergen. Här finns allt man kan förvänta sig av en alpby. Mysiga delikatessbutiker och klädaffärer trängs med sportaffärer, restauranger, barer och pubar. Statyerna i floden Torrente Avisio och de upplysta fasaderna skapar trivsel kvällstid. Här finner ni även service i form av post och banker med uttagsautomater och skiduthyrning.

Sport Hotel San Vigilio***S
Trevliga familjeägda Sport Hotel San Vigilio ligger mitt i byn med vacker utsikt över de närliggande bergen. Samtliga rum har dusch, toalett och TV. De flesta rummen har även balkong, dock ingen garanti och kan inte förbokas. Halvpension i hotellets restaurang, frukosten som buffé, trerättersmiddag med närproducerade råvaror på kvällen. Mysig hotellbar/café med glasad uteservering och en trevlig relaxavdelning i källaren med jacuzzi och bastu.

SKIDSAFARI
Med hänsyn till väder och vind besöker vi olika skidområden under veckan, målsättning är att ni skall få upptäcka så många som möjligt.

Predazzo – 10 minuter från Moena ligger Skicenter Latemar med 48 km härligt breda pister i varierande svårighetsgrad. 18 liftar tar oss till åkhöjder på mellan 1.500-2.000 meters höjd. Här finns trevliga barnområden och snowpark med bl.a. half-pipe. Många restauranger och naturligtvis lite After-Ski innan dagens slut.

Pellegrino – Hög och vackert 20 minuter från Moena. 74 km pist med många härliga carvingbackar. Välj mellan solsidan i San Pellegrino eller en utflykt till Falcade.

Campitello med Sella Ronda – 125-personers liften tar oss snabbt upp till Col Rondella och 500 km pist ligger framför våra skidspetsar. Underbara familjevänliga backar eller varför inte ta ett varv runt bergsmassivet Sella. Åker du Sella Ronda avverkar du minst 42 km i pisten.

Hemresan
Sista skiddagen står vår buss stilla, vi hänvisar till den lokala skidbussen som går till det närbelägna Alpe Lusia. Ett lite mindre skidområde men erbjuder ändå välpreparerade härliga pister i varierande svårighetsgrad. Åter på hotellet har vi tillgång våra rum innan vi äter gemensamma middag. Vid 18-tiden påbörjas hemresan som går omvänt utresan.

RESFAKTA
Avresa: 23 februari 2018, 9 dagar Pris: 6 995kr/person
I priset ingår:

• Bussresa i premium helturistbuss med extra benutrymme och eluttag med mera.
  • Bro- färjor samt vägavgifter
  • 6 övernattningar del i dubbelrum
  • 7 frukost
  • 7 trerättersmiddagar
  • Relaxavdelning

Barnrabatt: Barn under 12 år 30% rabatt.
    Tillägg: Enkelrum 1 100 kr, avbeställningsskydd 350 kr, liftkort.

Liftkort: Dolomiti Superski i 6 dagar – Vuxen 294 €, Ungdom 206 € (födda efter 2001-11-25), Barn 0 € (födda efter 2009-11-25), Seniorer 265 € (födda före 1952-11-25)

ANMÄLAN
Om du vill anmäl dig eller veta mer om resan – Kontakta Roger Stenzelius via e-post här!

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 10.21.19 Skärmavbild 2017-11-23 kl. 10.21.34 Skärmavbild 2017-11-23 kl. 10.21.47