Vi startar språkcafé!

IMG_8048-2

Från vänster: Lilian Thybell, Karolina Johansson, Henry Dahl och Stina Nordin.

Den 7 november startar Södertörnkyrkan ett språkcafé för nyanlända, asylsökande och egentligen alla som vill lära sig prata svenska. Framför allt så vänder vi oss till dem som bor i centrala Huddinge och som inte får SFI. Det är ingen skola, det är ett språkcafé! Det bygger på relationer och samtal.

”Det finns inget språkcafe i Huddinge Centrum och det bor 166 personer i Huddinge Centrum som väntar på att få sin asylansökan prövad. Migrationsverket har skickat ut inbjudan till denna grupp. Dessutom enligt Kultur- och Fritidsförvaltningen så är det ett 30-tal gymnasister som väntar på gymnasieplats och vuxna som väntar på SFI.  Det är identifierade grupper i samarbete med Migrationsverket och Kommunen, som också har skickat ut vår inbjudan till dessa personer”, säger initiativtagare Lilian Thybell.

Att dessa nyanlända skall känna sig välkomna i vårt café och hitta nya vänner bland svenskar att samtala och uppleva gemenskap med.  Att det kan leda till ett ömsesidigt utbyte. Det kan leda till utökade aktiviteter tillsammans med dem man lär känna.

Lilian fortsätter; ”Vi kommer att delas upp i smågrupper med någon eller några svenskar där man samtalar, spelar något spel, läser eller tittar i en barnbok eller använder appar i mobiltelefonen för att förstå varandra. Samtalet växer och förändras utifrån den nivå av svensk förståelse som finns hos de nyanlända. Dessutom ska vi fika tillsammans och vårt fika som inte bara är kaffe/te/bröd, utan en stund av gemenskap.”

Vill du vara med och lära dig svenska över en fika? Välkommen!
Känner du någon som kan vara intresserad? Bjud in dem!
Vill du ställa upp som volontär och hjälpa till? Hör av dig till oss här!

Anmälan gäller i receptionen, Södertörnkyrkan, vid första tillfället den 7 november. Vill du vara volontär så ta kontakt med Lilian redan nu!

6 tillfällen i Södertörnkyrkan med start 7 november
Måndagar kl. 17:00-18:30